Over Emotieregulatietraining bij kinderen

Emotieregulatietraining bij kinderen

Cursus

Emoties hebben een belangrijke functie: ze zijn in de basis onze raadgever, ze signaleren en vertellen wat belangrijk voor ons is en hoe te handelen in verschillende situaties. Maar wat als een kind een hoge gevoeligheid voor emoties heeft, snel van streek is of extreem boos kan worden? Dan kan er sprake zijn van een verstoorde emotieregulatie. Het inadequaat omgaan met emoties kan zorgen voor impulsiviteit of resulteren in het juist blijven hangen in emoties. Deze maladaptieve emotieregulatiestrategieën kunnen in het latere leven leiden tot serieuze problematiek en het risico op stoornissen vergroten.

Hoe kunt u als hulpverlener kinderen en jongeren helpen deze maladaptieve strategieën om te zetten naar adaptievere strategieën voor het reguleren van negatieve emoties en ze begeleiden in het aanleren van dergelijke, meer helpende, emotieregulatiestrategieën?

Tijdens deze tweedaagse training leert u hoe u problemen in emotieregulatie bij kinderen en jongeren kunt herkennen, helpen te doorbreken en krijgt u zicht op hoe u de zes basiscompetenties van emotieregulatie kunt aanleren.

Help de emotionele weerbaarheid en veerkracht van kinderen te vergroten en schrijf u in!

Onder begeleiding van Dr. Marie-Lotte Van Beveren gaat u onder andere aan de slag met de volgende thema's:

  • Wat is emotieregulatie? En wanneer is deze verstoord?
  • Welk verband bestaat er tussen maladaptieve emotieregulatie en psychische stoornissen?
  • Hoe kunt u in kaart brengen of er sprake is van een probleem in emotieregulatie?
  • Wanneer en hoe kunt u een emotieregulatietraining inzetten?
  • De basiscompetenties voor het vormen van een adaptieve emotieregulatie
  • Hoe u de basiscompetenties aan kunt leren aan verschillende leeftijdsgroepen

Door middel van beeldmateriaal, theorie en praktijkoefeningen krijgt u kennis van recente wetenschappelijk inzichten, diagnostiek en aanpak omtrent emotieregulatie bij kinderen en jongeren!

Inschrijven

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten