TRAP traumasenstieve kickbokstherapie
Deze bijeenkomst is vol. Aanmelden voor de wachtlijst is nog wel mogelijk.
TRAP traumasenstieve kickbokstherapie. Verantwoorde vechtsport in de zorg. (Kick)boksen kent een grote populariteit en ook in de zorg zie je steeds vaker de inzet van vechtsport. Wanneer de juiste professional dit afgestemd aanbiedt, kan vechtsport veel waarde bieden. Er kleven echter ook serieuze risico’s en gevaren aan, waar helaas niet overal goed mee omgegaan wordt.
Bovendien is er groot verschil in de kwaliteit van sportaanbod, waarbij veel vechtscholen echt niet geschikt zijn voor kinderen en jongvolwassenen. Kickboksen vraagt om enorm veel regulatie, afstemming en verbinding, in een context waar de spanning snel oploopt. Daarin kun je mensen snel overvragen en kan de psychomotorisch (kinder)therapeut het gat dichten tussen de bokstrainers en de psychologen.
Erik is bewegingswetenschapper en psychomotorisch therapeut, met ruim 10 jaar multidisciplinaire werkervaring in de specialistische GGZ. Zijn expertise ligt op het gebied van vroeg jeugdig- en complex trauma, waarin hij zijn 20 jaar vechtkunst- en mindfulnesservaring regelmatig inzet als middel.
In mooie samenwerking met een ervaringsdeskundige heeft hij TRAP traumasensitief kickboksen opgezet. TRAP zet zich in voor de professionalisering van kickboksen in de zorg. Dit doen zij onder andere door geaccrediteerde studiedagen, waarbij evidence based werken, therapeutische ervaring en ervaringsdeskundigheid gecombineerd wordt. Deze studiedag is gericht op psychomotorisch therapeuten, vaktherapeuten en zorgprofessionals die daar mee samenwerken. Daarnaast bieden zij multidisciplinaire incompany-trainingen aan om alle expertises binnen een behandelteam mee te nemen in de meest waardevolle samenwerkingen.
Inmiddels is team TRAP en zitten zij in transformatie van opleidingscentrum tot een kennis & expertisecentrum door samenwerkingen met grootschalige onderzoeken en lange termijn samenwerkingen met meerdere hogescholen en universiteiten. Ook biedt TRAP een adviserende voor zorgprofessionals en beleidsmakers.
Naast deze taken heeft TRAP als maatschappelijke missie om waardevolle bijdragen te leveren in het breed verspreiden en vergroten van kennis rondom het verantwoord inzetten van vechtsport in de zorg. Dit doen zij door onze kennis te delen op LinkedIn (met posts zoals Hang NOOIT zomaar een bokszak op in zorgcontext en Wat merk jij zelf als grootste verschil tussen kickboksen en boksen) en door bijdragen te leveren aan boeken, televisie, artikelen en podcasts.
Voor alle informatie en aanmelden klik hier.
Met sportieve groet,
Namens het hele TRAP team,
Erik Jumelet-Boom